SAABKRISEN

Lofalk på väg att ge upp

Rekonstruktören Guy Lofalk säger till Dagens Industri på måndagskvällen att han är på väg att ge upp försöket att rekonstruera Saab Automobile. Samtidigt har Saab inga nya besked om de uteblivna lönerna.

– Jag har inget nytt att berätta. Vi väntar på olika besked, mest om lönerna, säger pressinformatör Gunilla Gustavs.

Kinesiska Pang Da fanns inte med i den senaste ägarmodellen som Saabägaren Swan presenterade på måndagen men enligt Reuters kommer Pang Da att fortsätta samtalen med olika parter, inklusive Saab, om investeringsplaner i biltillverkaren.

– Vi är vid vägs ände. Vi hade varit glada om vi haft ett alternativ, men det är rent matematiskt. Pengarna är slut, säger Guy Lofalk, Saabs rekonstruktör.

Han förklarade att ett avgörande kan komma inom de närmaste dygnen.

– Vi har inte fattat beslutet ännu. Men jag måste omgående ta ställning om det verkligen finns förutsättningar att fortsätta rekonstruktionen, säger Lofalk.

Och mitt i allt detta går Pang Da ut i pressmeddelande och säger att de inte har lämnat förhandlingarna med Saab.


Den kinesiska återförsäljarejätten Pang Da har inte gett upp kampen om att investera i Saab Automobile. I ett uttalande skriver Pang Da att företaget fortsätter att diskutera med flera olika parter inklusive Saab, rapporterar P4 Väst.

"I princip skulle vi inte motsätta oss någon plan som skulle vara bra för Saabs rekonstruktion och hjälpa Saab ur den nuvarande svåra situationen", skriver Pang Da i ett uttalande.

TT