Ängelholm

Osäkerhet efter folkomröstningen

1:14 min

Den borgerliga fyrklövern som styr i Ängelholm kan inte bestämma sig för hur den ska tolka resultatet av folkomröstningen om Pytteleden. Trots att nära 60 procent av de som röstade säger nej är det inte säkert att fyrklövern kommer att följa folkomröstningsresultatet eftersom valdeltagandet var lågt. Men socialdemokratiska oppositionsrådet BrittMarie Hansson tycker inte att det går att tolka resultatet på mer än ett sätt.

– Jag förstår inte att det ska ta tid att tolka resultatet, säger hon. Jag tycker det är väldigt tydligt att man säger nej till att göra en trafikled över Pyttebron och in i Pyttebroområdet.

BrittMarie Hansson frågar sig också om fyrklövern hade tvekat om det i stället varit nära 60 preocent som röstade ja till Pyttelden i folkomröstningen, och säger att hon tror det är så att fyrklövern inte fick det svar de ville ha.

Förutom Socialdemokraterna var det Engelholmspartiet och nätverket Rädda Pyttebron som drev igenom folkomröstningen.

Stig Andersson i Engelholmspartiet håller med om att det bara finns ett sätt att tolka resultatet. Därför tycker han att fyrklövern ska respektera medborgarnas nej även om valdeltagandet var lågt.

Jesper Gustafsson i nätverket Rädda Pyttebron håller med och tycker det är under all kritik att fyrklövern inte talat klartext än, och socialdemokraten BrittMarie Hansson ser inte heller att det finns mer än en väg att gå.

– Det är ett slag i ansiktet på demokratin om man inte respekterar den här folkomröstningen, säger hon.