vetlanda

Tre till sjukhus efter bussolycka - sjukdom trolig orsak

1:19 min

En buss med drygt 20 personer välte i en trafikolycka i Vetlanda vid halvniotiden på lördagsmorgonen. Flera skadades och chockades.

Bussen gick av vägen och välte sedan i diket. Omkring 20 personer befann sig på bussen enligt SOS-Alarm, flera är lindrigt skadade och chockade och tre personer fördes tilll sjukhus . Ingen är allvarligt skadad.

– En av ungdomarna, busschauffören och ytterligare en vuxen person är förda till Höglandssjukhuset i Eksjö för vård, säger räddningsledare Bruno Pilåsen i ett uttalande på Vetlanda kommuns hemsida.

Västerleden, eller 31/47:an, var helt avstängd under räddningsarbetet men trafiken kunde släppas på vid halvtiotiden med begränsad framkomlighet.

Bussen var hyrd av en församling i Vetlanda och full av ungdomar som var på väg att julshoppa i Ullared.

- Det var ungdomar från Skede och Holsby som skulle handla, men de kom ju inte så långt, rapporterar vår reporter Oskar Mattisson, som var på plats.

Enligt polisen drabbades föraren troligen av sjukdom och blev medvetslös. En ungdomsledare som var med fick tag i ratten och såg till att bussen rullade ner i diket, och inte över i mötande körfält. Ungdomsledaren har agerat fördömligt, enligt polisen.