Saab

Youngman fortsätter jaga Saab

2:16 min

I går blev det klart att Youngman inte längre var villiga att investera i Saab Automobile. Men nu uppger källor för P4 Väst att Youngman är på väg till Trollhättan och att företaget vill köpa hela konkursboet. Och Saabs konkursförvaltare, Hans Berqvist, bekräftar att Youngman är intresserade av Saab.

Det kinesiska företaget Youngman har länge var intresserade av att investera i Saab Automobile och var det sista hoppet för Saab.

– Vi har haft några korta kontakter med Youngman som fortsätter visa intresse. Vi ska försöka träffa dem så fort som möjligt, innan jul, för att se var de står i dag, säger Hans Berqvist, konkursförvaltare för Saab.

Finns det andra intressenter?

– Det finns andra..

Vilka då?

– Det kan jag inte gå in på i dagsläget. Det finns alltid intressenter som vill visa sitt intresse vid en konkurssituation, säger Berqvist.

Är det seriösa spekulanter?

– Det kan jag inte uttala mig om.

Men när General Motors, Saabs förra ägare, tidigt i går morse gjorde klart för Saabchefen Victor Muller att företaget inte skulle godkänna någon investering som Youngman skulle göra i Saab tog sagan slut.

Muller hade då inget annat val än att själv bege sig till tingsrätten i Vänersborg för att lämna in konkursansökan.

Men nu ser det ut som Youngman fortfarande är intresserad av att köpa konkursboet av Saab.

Enligt uppgifter till P4 Väst så ska en delegation från företaget i morgon resa till Trollhättan.

Youngman har en plan som innebär att man inom de närmaste kvartalen ska kunna återuppta en produktion av den nuvarande 9-3:an som, enligt uppgift, inte ska omfattas av samma restriktioner som de nya bilarna.

Enligt SVT är den turkiska regeringen intresserade av att köpa företaget. Den turkiska ambassaden i Stockholm ska ha varit i kontakt med näringsdepartementet och ledningen för Saab.