Saabs konkursbo

Tekniken lockar spekulanter

1:31 min

Intresset kring Saab Automobiles konkursbo är fortsatt stort och allt fler intressenter gör sig hörda. Det kinesiska företaget Youngman har varit och träffat konkursförvaltarna. Företaget jobbar nu intensivt, enligt deras advokaten Johan Nylén.

– Just nu så arbetar vi intensivt med att utvärdera status på konkursboet och hur Youngman då skulle kunna formulera en respons till konkursförvaltarna. Det är allt jag kan säga för närvarande, säger advokaten Johan Nylén.

Hur var mötet med konkursförvaltarna förra veckan?

– Det kan jag inte kommentera, säger Nylén.

Det var i förra veckan en delegation från Youngmans besökte Sverige och bland annat träffade konkursförvaltarna. Med fanns Youngmans vd Rachel pang. Hon och företaget försöker nu så snabbt som möjligt hitta en lösning för att kunna köpa Saabs konkursbo.

Det har gått drygt en vecka sedan Saabs före detta Victor Muller lämnade in konkursansökan till Vänersborgs tingsrätt.

Men arbetet pågår för fullt för att hitta en lösning som kan göra att Saab överlever konkursen.

Fler spekulanter vill köpa delar eller hela konkursboet. Enligt kinesiska medier är bland annat en före detta Saabspekulant, Dongfeng Motor Group, intresserade. Dongfeng är Kinas tredje största bilfabrikör och uppges arbeta med att utveckla ett eget bilmärke.

Därför ska Saabs teknik vara värdefull i den utvecklingsprocessen.

Dessutom ska det finnas intresse för Saab från turkiskt håll och även från den kanadensiska fordonskoncernen Magna.

Victor Muller har tidigare sagt att det är många intressenter som har anmält sitt intresse till honom, men att få av dem är riktigt seriösa.