P4 VÄST AVSLÖJAR

De vägrar träffa indisk intressent

P4 Väst kan avslöja att en av Indiens största fordonstillverkare, Mahindra, är intresserad av att köpa Saab Automobiles konkursbo. Men konkursförvaltarna vägrar att träffa företaget för ett möte. Det beskedet fick bolaget under torsdagskvällen.

Det indiska företaget Mahindra är intresserat av att köpa delar av eller hela Saabs konkursbo. Mahindra kan också tänka sig att ha fortsatt produktion i Trollhättan.

Fordonstillverkaren bokade därför in ett möte med konkursförvaltaren Hans Bergqvist på advokatbyrån Delphi i Göteborg. Mötet skulle äga rum på torsdag den 5 januari. Men där tog det stopp. Konkursförvaltarna avbokade i går kväll mötet.

Det indiska bolaget företräds av, den brottsmisstänkte Vladimir Antonovs tidigare svenska talesperson, Lars Carlström. Carlström menar att det uppdraget kan ha ha satt stopp för mötet.

– Jag blev ikväll uppringd av Hans Bergqvist och han avbokade då detta möte. Han öppnade med en fråga om det är jag som är Lars Carlström och om jag har företrätt Antonov. Jag sa att det stämmer mycket väl. Då sa han (Bergqvist) att jag inte är välkommen och att de (konkursförvaltarna) heller inte vill träffa mina klienter, säger Lars Carlström till P4 Väst.

P4 Väst har läst det mejl där Hans Bergqvist avbokar mötet med företaget. I mejlet bekräftar Bergqvist att mötet är inställt. Varför konkursförvaltarna fattade det beslutet står inte, utan Bergqvist hänvisar bara till ett telefonsamtal han hade med Lars Carlström under torsdagskvällen.

– Jag har inte fått någon rimlig förklaring till hans beslut. Det är med stor bestörtning jag konstaterar det här. Att man av någon outgrundlig anledning, om det bygger på mitt agerande i Saabfrågan eller på andra kopplingar, riskerar en betydande aktör som har möjlighet att förvärva och säkerställa en framtid i Trollhättan.

Konkursförvaltaren Hans Bergqvist kommenterar nu den skarpa kritik som Lars Carlström har riktat mot honom efter att konkursförvaltarna avbokade ett möte med en indisk intressent.

– Vi får in en stor mängd förfrågningar från olika intressenter för att titta på en försäljning av konkursboet. Vi måste då sovra och ha en prioritetsordning. Allt handlar om prioriteringar, vilket vi gör på det underlag som vi har i dag, säger Hans Bergqvist till P4 Väst.