Polisen kartlägger mördade pojkens sista timmar

1:16 min

Polisen i Malmö har ännu inte gripit någon för mordet på en 15-årig pojke i stadsdelen Rosengård under nyårshelgen. Samtidigt som polisen ökar sin närvaro i Rosengård så kartläggs pojkens sista timmar i livet.

– Det primära är att fastställa var den här pojken har rört sig under kvällen och att krympa tiden för brottet och vilka som kan ha varit i närheten, säger Börje Sjöholm, operativ chef på länskriminalen.

Omständigheterna kring dödsskjutningen är fortfarande oklara. Det man vet är att pojken hittades i en port på Ramels väg i Rosengård i Malmö på nyårsnatten. Han var allvarligt skadad efter att ha blivit skjuten i bröstet och huvudet.

Det finns ännu ingen misstänkt, inget motiv eller något vapen. Pojken var känd hos polisen sedan tidigare, men bara för små förseelser. Igår började polisen knacka dörr i området och en brottsplatsundersökning har gjorts.

– Vad vi har för fynd vill jag inte kommentera för tillfället, förutom att hylsor är påträffade på platsen.

Under 2011 inträffade sex dödsskjutningar i Malmö. Det senaste inträffade i december, då en 27 åring taxichaufför sköts till döds. Men polisen kan inte säga om det finns några kopplingar mellan den mördade 15-åringen och de andra händelserna. De vill inte heller spekulera i om det var gängrelaterat.

Nu ökar polisen närvaron, framför allt i stadsdelen Rosengård, bland annat för att folk i omgivningen ska kunna komma fram och ge information. Börje Sjöholm på länskriminalen säger att det finns mycket kvar att göra i fallet.

– Rent allmänt är folk hjälpsamma. De är hjärtligt trötta på den här situationen, så de gör så gott de kan för att hjälpa till.