tisdag 10 januari

Samtalet: ”På nätet var jag snygg”

- Som jag minns ifrån högstadiet hade jag varit fet och ful, säger Sandra som idag är 20 år. Men på nätet kunde hon vara den snygga ”Sandra” hon alltid önskat. Det var en kick.

Det började oskyldigt när Sandra var 13 år med en söt profilbild som visade urringningen. Bilden gjorde att Sandra fick mycket komplimanger ifrån främmande killar. Komplimanger som hon aldrig fick i ”verkligheten”.


- Jag minns att jag tänkte att här duger jag i alla fall, här är det ingen som klankar ner på mig.

Efter ett tag blev bilderna mer och mer vågade. När Sandra var 17 år fick hon kontakt med en kille som snart ville att hon skulle ta nakenbilder. Han blev väldigt kontrollerande och krävde att hon skulle posera på vissa sätt. När inte hon fick några bilder på honom föreslog hon på skämt att han skulle ge henne en mobilpåladdning som kompensation. Skämtet blev snart verklighet. För 20 nakenbilder skulle hon få 200 kronor på mobilen. Men när Sandra bara fick 75 kronor kände hon sig grundlurad. De började bråka och då hotade han med att sprida bilderna på nätet ”så att alla skulle se vilken hora hon var”. Sandra blev helt knäckt och var livrädd för att hennes omgivning skulle få veta vad hon gjort.