Krönika

Tankar inför starten av AllEttan Mellan

När grundserien är klar och serie C och D bildar AllEttan Mellan är det alltid lika spännande att se vilken av serierna som har de bästa lagen. De senaste fyra åren har det varit Väsby, Valbo, Huddinge och Huddinge som vunnit AllEttan. 

Jag tror att de fyra lagen som tagit sig till AllEttan från serie C är bättre än de fyra som var med 2011, Enköping, Surahammar, Arboga och Ore.

Det är fyra helt nya lag: Hudiksvall, Borlänge, Falu IF och Hedemora. Från serie D är det två nya lag: Åker och Wings.

I AllEttan Mellan 2011 var de fyra lag som fick spela vidare i play off Huddinge, Visby/Roma, Enköping och IFK Ore.

Jag har en känsla av att det blir två från varje serie igen men frågan är om något lag från C kan toppa serien.

Jag tror att de fyra som kommer på den övre halvan är Nyköping, Åker, Hudiksvall och Borlänge. Ett lag som kan överraska är Visby/Roma.

Hur är läget för lagen från serie D?

NYKÖPING har mer och mer fått ordning på sitt lag och ett rykte säger att spelglädje och harmoni kommer mer och mer. Laget har på sina hemmamatcher runt 800 åskådare. Duktiga målgörare är Fredrik Håkansson och Christoffer Lindholm

ÅKER har ett lag som just nu rider på en framgångsvåg. Bygden lever med och alla i Åkers Styckebruk stöttar sitt lag. När laget just före seriestart fick bröderna Persson från IFK Ore så var laget komplett. Andra duktiga målgörare är Daniel Despotovic, Stefan Eriksson och Emil Flodqvist.

VISBY/ROMA har gjort en riktigt bra säsong och kan överraska igen. Laget är ett av de bästa när det gäller spel fem mot fyra och fyra mot fem. Laget är känt för att vara bra i sin hemmahall men har denna säsong råkat ut för några överraskande förluster. Laget har två målgörare i Emil Wahlberg och Johan Eriksson men har gjort minst mål av topplagen..

WINGS var det lag som var bäst innan serien började. Fick en dålig start och flera nyckelspelare skadade. Kom igen och gjorde seriens bästa avslutning. Laget får bli seriens joker.

Lennart Hanson
hanson@sverigesradio.se