Efter morden i malmö:

"Nu får det väl ändå vara NOG"

MALMÖ. På tisdagen sköts den femte personen på en dryg månad till döds i Malmö. Tre dagar tidigare var offret ett barn. Nu haglar förslagen på åtgärder: Skärpta vapenlagar, nationell kamp mot organiserad brottslighet och en mer närvarande lokalpolis.

Vad kan vi göra för att få stopp på våldet i Malmö?

Malmö skakas av två mord med bara ett par dagars mellanrum. Båda två var skottlossningar på öppen gata - och de var inte de första i sitt slag.

Men nu får det väl ändå vara NOG - vad är det som händer i vårt land, i Malmö??
Människor skjuts på öppen gata - jag blir så heligt  förbannad när jag hör vad som pågår.  Rena gangsterfasoner.  In med alla tillgängliga piketstyrkor och polisstyrkor för att sätta stopp på våldet.

Så skriver Birgit Jacobsson från Stockholm i ett mail till Ring P1. Och hon är inte den enda som upprörs.

Sydsvenskans skribent Per Svensson menar att man ser på våldsdåd i Stockholm och Malmö på helt olika sätt och att det finns en risk för att de många morden skadar sammanhållningen i Malmö. Om man bor i trygga områden blir man mer mån om att isolera sig: 'det här får inte komma till oss' [...] Det vore extremt olyckligt.
Per Svensson hörs 3.10 minuter in i i Aktuellt-sändningen.

I P4 Malmöhus hördes många upprörda lyssnarröster under tisdagen:

 "Det är hemskt att se flatheten hos polisen för tillfället. Naturligtvis måste de sätta in alla resurser hårt och tydligt."

"Det är beklämmande att se hur folk beklagar sig över dagens ungdom. Det här har absolut ingenting med ungdomen att göra. Ungdomar, stå på er!"

"Det här är fullständigt oacceptabelt. Det mest akuta är att vi måste få ut närpoliser som är där, inte mellan två och fem utan dygnet runt, ute i våra bostadsområden."

"Alla måste ha en identitet och värdegrund att stå på. Alla har samma rättigheter och samma skyldigheter. Det grundläggande är att folk måste ha jobb. De måste hitta något meningsfullt att göra, för så här kan vi absolut inte ha det."

Hur reagerar du på allt som händer i Malmö? Hur tror du att det kan stoppas?