Hägglund: Ehrenbergs kommentarer skadar KD

1:47 min

Historien med Kristdemokraternas tidigare stabschef Henrik Ehrenberg, som på nätet anonymt kritiserat motståndare till partiledaren Göran Hägglund, gör det svårare för partiet att nå ut med politiken. Det säger KD-ledaren Göran Hägglund som i går beslutade att Ehrenberg måste sluta.

– Just nu har vi ägnat oss åt väldigt mycket introvert diskuterande, säger Göran Hägglund.

Skadar det partiet?

– Det innebär att dag efter dag går när vi inte kommer ut med vår politik, istället håller vi på och diskuterar saker internt.

I går tvingades Henrik Ehrenberg bort från posten som Kristdemokraternas stabschef.

Ehrenberg har erkänt att han i diskussionsforum på nätet under signaturen "Ovetove" bland annat skrivit att Hägglunds partiledarrival Mats Odell är sur för att han förlorat sin ministerpost.

Ehrenberg har nu erbjudits andra arbetsuppgifter inom regeringskansliet, som det heter.

Göran Hägglund säger att Henrik Ehrenbergs förtroende har skadats allvarligt, och han kan då inte ha den viktiga rollen som stabschef:

– Då måste man stå upp för det man gör. Det går inte att debattera anonymt och definitivt inte med de ordval som kan såra andra partiaktiva, det är inte acceptabelt, säger Göran Hägglund.

I höstas fanns en anonym blogg där det var Hägglund och inte Odell som kritiserades. Den 28 januari ska en ny partiledare utses.

Hur är läget i partiet inför att ni ska välja ny partiledare?

– Det är väl så i ett parti som står inför ett viktigt beslut, att det är lätt hänt att anhängare på olika sidor blir väldigt entusiastiska eller aktiva på ett sätt som ibland kan slå över, säger Göran Hägglund.