P1-Morgon måndag 9 januari

Anna Wahlgrens dotter ger sin version av sin uppväxt

6:57 min

"Felicia försvann" är namnet på den bok där Felicia Feldt berättar om hur hon upplevde att växa upp som dotter till författaren och barnuppfostringsexperten Anna Wahlgren. En bok som väckt reaktioner redan innan den kommit ut. Felicia Feldt målar en väsentligt mörkare bild av sin barndom än den modern Anna Wahlgren målat upp i sina böcker. Reportage av Karin Wirenhed. Kl 8.15

P1-morgon har erbjudit Anna Wahlgren att kommentera inslaget. Här är hennes skriftliga kommentar: "Felicia är 44 år gammal. Många medelålders människor behöver bearbeta sina upplevelser av barndomen, men gör det i regel inte offentligt.Jag tänker inte diskutera Felicia i offentligheten. Jag önskar vi hade kunnat ta den här diskussionen inom familjen i stället. Med sin bok, som kommer som en överraskning för mig, försöker Felicia ta heder och ära av mig. Jag svarar med att inte ta heder och ära av henne. I övrigt har jag inga kommentarer."

P1-morgon har också varit i kontakt med fem av Felicias syskon. Ingen av dem ville kommentera innehållet i boken. Ett av syskonen svarade skriftligt att hon inte känner igen det Felicia beskriver i reportaget och tillägger att hon hade en mycket bra, stabil och trygg barndom. Hon hade och har fortfarande, en mycket nära relation med sin mamma.