Uppfostringsgurun Anna Wahlgren kritiseras

3:35 min

I den nyutkomna boken Felicia försvann av Felicia Feldt kritiseras Anna Wahlgrens egna uppfostringsmetoder av ett av hennes nio barn. 1983 kom Wahlgrens Barnaboken.

Anna Wahlgrens Barnaboken om barnuppfostran som byggde på hennes egna föräldraerfarenheter har sålts i massupplagor både i Sverige och utomlands. Wahlgrens metoder att t ex få små barn att sova har kritiserats, men det är många föräldrar som läst Barnaboken som en bibel.

I Ekot från 1983 intervjuas Anna Wahlgren av Kerstin Brunnberg i samband med utgivningen av Barnaboken.

I Barntillåtet - ett program för vuxna om barn från 1983 diskuterar Yvonne Wohlin med ett par fembarnsförädrar och Anna Wahlgren om boken.

Här intervjuas Wahlgren om barnuppfostran i programmet Familjeliv från 1990.

I Föräldrarna - sov du lilla videung, innan vi går under från 2004, handlar det om sömnbrist under småbarnsåren. En av metoderna för att få småbarn att sova som tas upp är Anna Wahlgrens "sova-hela-natten-kur" som i programmet ställs mot skolläkaren Berndt Eckerbegs "femminuters-metod". Eckerberg är mycket skeptisk till Wahlgrens inställning till sömnproblem, men Wahlgren försvarar sig med att hennes metod för god sömn räcker livet ut.