Romney kan närma sig nominering

2:04 min

I dag är det primärval i New Hampshire där man ska rösta om vem som ska vara republikanernas kandidat i höstens presidentval. I första omgången, i delstaten Iowa för en vecka sedan, vann den tidigare Massachussetts-guvernören Mitt Romney mycket knappt.

I New Hampshire ser Romney ut att gå mot en brakseger - och det är i så fall ett stort steg mot att han säkrar den republikanska nomineringen.

– President Obama är en trevlig kille men han fattar bara inte hur ekonomin fungerar, det gör jag och jag ska se till att få USA på fötter, säger 64-årige Mitt Romney - på ett av sina många valmöten i New Hampshire.

Som vanligt hänvisar han till sitt tidigare arbete inom finanssektorn som bevis för att han inte är en vanlig politiker. Här är inramningen nästan presidentlik, barn och barnbarn sitter uppradade på stolar på scenen och Mitt Romneys hustru Ann presenterar alla för den entusiastiska publiken.

En av dem som kommit för att lyssna på Romney är Janet Hotchkiss, hon menar att Romney är den rätta att få ordning på statsfinanserna och också få ner arbetslösheten.

Ett annat skäl att hon stöder Romney är att han är för ett starkare försvar, hennes man var soldat i Vietnam och tre av barnen har tjänstgjort i Irak.

Men fortfarande är många republikanska väljare misstänksamma mot Romney, de tror inte riktigt på honom när han säger att han är en äkta konservativ.

I New Hampshire leder han visserligen överlägset i opinionssiffrorna inför dagens primärval. Men Bill Kristol, som är en av de främsta högerideologerna i USA tror att det är långt ifrån säkert att Romney i slutändan blir republikanernas presidentkandidat.

Det blir jämnt men Kristol tror att den konservative före detta senatorn Rick Santorum, som kom två i Iowa, har en god chans att vinna i slutändan.

– Jag tror det blir jämnt, de flesta säger att Romney ska vinna men jag tror att det är större chans än de flesta tror att en konservativ kandidat slår honom.