Växjö Queens

"Vi tar trakasserierna på allvar"

1:29 min

Uppgiften om att flickorna i baskelaget Queens trakasseras i samband med träningen måste vi ta på störtsta möjliga allvar. Det säger Christina Lindberg, chef för kultur och fritidsförvaltningen på Växjö kommun.

-- Man måste ta den här situationen på största allvar med respekt för barnens trygghet och säkerhet och det de upplever, säger Christina Lindberg, chef för kultur och fritidsförvaltningen på Växjö kommun.

På basketlagets Queens hemsida uppmanas nu föräldrarna att följa sin flickor till träningen och att hämta dem efter träningen.

Grabbgäng
I nyheterna i morse hörde vi Lovisa som tränar med Queens att det är grabbgäng som trakasserar spelarna vid träningen i Aarabyskolans gymnastiksal.

Fritidsförvaltningen på kommun försöker nu lösa det här problem tillsammans med klubben och polisen.

-- Det är svårt att bedöma i dagsläget. Trygghet och säkerhet är ju en huvudfråga i alla lägen och något man prioriterar på högsta nivå, säger hon.

Hur går man in i en sådan här komplicerad situation och får ungdomarna att hitta på något bättre?

– Genom att möta ungdomarna från vuxenvärlden. Bland annat genom torgvärdar som finns vid Araby Park arena. Och den närvaron kommer nu att utökas. Det är den bedömning vi gör i dagsläget, men vi följer förstås den fortsatta utvecklingen, säger Christina Lindberg, chef för kultur- och fritidsförvaltningen på Växjö kommun.

Tomas Lindberg
tomas.lindberg@sverigesradio.se