vadstena

Försvunnen 16-åring hemma igen

2:55 min

Under förmiddan idag återvände den 16-åriga flicka som försvann i Vadstena den 19 december frivilligt hem till sin mamma i Kungsbacka. Polisen kommer att fortsätta sin utredning kring försvinnandet och förhör kommer hållas med flickan. Polisen kan ännu inte utesluta brott.

Flickan, som studerar i Vadstena, anmäldes försvunnen när hon inte kom hem för att fira jul som planerat.

Den 28 december hörde hon av sig till sin mormor och berättade att hon var vid gott mod, men att hon inte ville komma hem då.

Polisen hade hunnit inleda en förundersökning om misstänkt brott när flickan vid 10-tiden på tisdagsförmiddagen ringde till polisen och berättade att hon ville komma igen. En man skjutsade sedan hem henne till modern i Kungsbacka, och polisen vill inte kommentera någonting om mannen.

Det är oklart var flickan har varit under de drygt tre veckor som hon har varit borta och vad som har hänt under den här tiden. Polisen som inte kan utesluta brott kommer att fortsätta sin utredning kring försvinnandet.

– Vi ska låta henne vila ut, sedan ska vi höra henne för att ta reda på var hon har varit och vad som har hänt, säger Mikael Franzén kriminalinspektör vid polisen i Motala till P4 Östergötland.