Saab

Turkisk intressent redo att agera

Det turkiska investeringsbolaget Brightwell Holding har varit intresserat av Saab under en längre tid och det intensifierades i samband med konkursen.

– Vi har nära kontakt med konkursförvaltarna och vi hoppas få träffa dem väldigt, väldigt snart, säger Zamier Ahmed på Brightwell Holding till P4 Väst.

Just nu pågår ett hårt arbete för företagets team som tittar närmare på Saabs tillgångar och utvärdera olika möjligheter.

Zamier Ahmed på det turkiska investeringsbolaget Brightwell Holding tror att det blir en positiv utgång på diskussionerna.

– Vi är väldigt optimistiska. För vi är intresserade av hela Saab och inte bara små delar av företaget, säger han.

Flera personer, däribland företrädare för Youngman, har sagt att det är viktigt att en affär kan ske så snabbt som möjligt – innan de anställda börjar lämna sina jobb. Även Zamier Ahmed menar att de anställda är en väldigt viktig del av Saab.

Men hur snabbt en affär kan ske är väldigt svårt att säga just nu, enligt Ahmed. Han ser två problem, dels hur snabbt konkursförvaltarna kan arbeta och dels när och om hans företag blir nöjda med de tekniska, juridiska och finansiella sidorna av en affär.

– Om vi är nöjda är vi i en position att agera ganska snabbt, säger han till P4 Väst.