Helsingborg

Häktad ordningsvakt tidigare dömd

1:01 min

En man i 40-årsåldern ligger svårt skadad efter att ha misshandlats på en Helsingborgskrog. En ordningsvakt som redan tidigare gjort sig skyldig till misshandel i tjänst sitter häktad.

Det var på natten mot den 30 december som polis larmades till en krog i centrala Helsingborg där en ordningsvakt misstänks ha misshandlat en kroggäst i 40-årsåldern.

Kroggästen hade handfängsel, men trots det misstänks ordningsvakten ha dunkat mannens huvud i marken och sparkat honom i ansiktet.

Den misshandlade kroggästen har mycket svåra skador i ansiktet och delar av förloppet ska också gå att se på filmer från krogens övervakningskamera.

Ordningsvakten häktades i måndags på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel av den 40-årige mannen och dessutom misshandel av normalgraden då han slog kroggästens kamrat med en batong.

Ordningsvakten ska tidigare ha anmälts för övervåld flera gånger och nu visar det sig att ordningsvakten redan tidigare dömts för misshandel i tjänst. För snart tre år sedan dömdes han för misshandel på Åland där han misshandlat en kroggäst. Domen därifrån har dock inte synts i belastningsregistret då man kontrollerade ordningsvakten innan han fick sitt förordnande utfärdat av polisen.