2012-01-11

Sprudlande nyhetssummering i Torehammars vecka

Nu på fredag den 13 januari är det premiär för ”Torehammars vecka” i P3. Programmet bjuder på veckans största snackisar förpackade på programledaren Henrik Torehammars personliga vis.

Varje fredagseftermiddag kommer den gångna veckans viktigaste händelser sammanfattas i ”Torehammars vecka” i P3. Det blir kommentarer och analyser av brännande heta ämnen och intervjuer med makthavare, kändisar och doldisar som har utmärkt sig under veckan.

– Lyssnarna ska få samma känsla av överblick och sammanfattning som i en årskrönika – fast varje vecka, säger Henrik Torehammar. Vi bjussar på en timme som är sofistikerad, lustfylld och rakt på, som en billig flaska bubbel.

Med sig i studion har han Linnéa Wikblad, från bland annat ”Humorhimlen” och ”Klämdagshjälpen” i P3.

– Henrik har försökt beskriva våra roller i programmet för mig som "sagoprinsessan och vätten", säger Linnéa Wikblad. Jag förstår inte riktigt vad han menar med det och vem som egentligen är vem i den liknelsen men jag ser hur som helst fram emot att få sitta jämte honom och skrika "Vänta! Va? Vem? Hur?" varje fredag.

”Torehammars vecka” kommer att sändas fredagar kl 13.02 – 14.00 i P3.

Om Henrik Torehammar: Henrik Torehammar är enligt gaytidningen QX "Den liberale ledarskribenten som gick sängvägen till programledarrollen i Kvällspasset". Men det är inte allt han hunnit med i sin karriär. Henrik har bland annat varit lokalredaktör för Nya Wermlands-Tidningen, programledare för det nyligen insomnade ”Brunchrapporten” i P3 och är nuvarande programledare för P3:s utrikesmagasin ”Korrerapporten” och ”P3 Nyhetsguidens” politiske reporter.

Pressbilder
Henrik Torehammar
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/2093486_1333_2000.jpg Foto: Snezana Vucetic Bohm/Sveriges Radio

Linnéa Wikblad
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/2093473_2000_1333.jpg Foto: Mikael Grönberg/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:
Maria Vikberg, vik pressansvarig P3
maria.vikberg@sverigesradio.se
0708-62 76 62

Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press