Bandy

Mycket viktig seger för Vänersborg

2:03 min

IFK Vänersborg tog ledningen från start mot bottenlaget Tillberga och släppte aldrig greppet. Det hela slutade med en komfortabel seger i Elitseriebandyn för IFK med 6-3 och viktiga poäng.

Viktiga poäng stod på spel när Vänersborg åkte till Västerås för att möta Tillberga. Endast 413 åskådare såg matchen som IFK hade ledningen i med 4-0 efter den första halvleken. Mikael Olsson gjorde de två första målen, Marcus Sixtensson Ottosson följde upp och innan halvtidsvilan gjorde Andreas Eriksson ett av sina tre mål den här kvällen.

Tillberga gjorde ett försöka att komma in i matchen med en reducering efter 56 minuter av Jimmy Pettersson, men innan 80 spelade minuter hade Vänersborg dragit ifrån igen efter ytterligare två mål från Andreas Eriksson. De sista tio minutrarna hyfsade hemmalaget till siffrorna genom två straffmål från Anders Östling.

– Oerhört viktig seger, säger IFK Vänersborgs tremåls-skytt Andreas Eriksson efter matchen.

Tack vare segern befäster Vänersborg kvalplatsen för att hänga kvar i Elitserien och ligger nu på elfte plats med 13 poäng, en poäng bakom Gais och Sirius som är på säker mark och fem poäng ifrån direkt nedflyttning.

Tomas.Bader@sverigesradio.se
0522-67 00 00