Kent Finells hemlighet om framgången - upptäcktsfärd i Svensktoppens historia

6:11 min

Det var länge sedan Kent Finell spelade melodier på Svensktoppen. Men när Carolina Norén berättar om den stora upptäcktsfärden genom Svensktoppens snart 50-åriga sätter sig Mister Svensktoppen genast på planet hit från Gran Canaria. Och han har både ett och annat att berätta ...

Inför Svensktoppens 50-årsjubiléum i höst får Sveriges Radio en kär långväga gäst på besök. Mister Svensktoppen himself Kent Finell tar planet från Gran Canaria för att göra det hedersfulla uppdraget att berätta sin del av Svensktoppens snart 50-åriga historia.

Det blir mycket nostalgi och en historisk vandring genom något som Kent Finell själv refererar till som suckarnas korridor.

Och det kanske inte är alla som vet i dag att 1900-talets största svensktoppenikon mister Svensktoppen själv - Kent Finell för länge sedan lämnat rollen och sin identitet som programledare hundratals mil bakom sig.

För när Kent Finell inte är på besök hos oss på Svensktoppen och går i historiens nostalgiska fotspår i suckarnas korridor lever han faktiskt livets glada dagar i solen på en kanarisk ö och unnar sig att sitta tillbaka och bara vara pensionär.

Missa inte detta historiska inslag med Kent Finell på besök i Svensktoppen som vi sänder i två delar.

Och så får vi dessutom tips på hur man gör för att bli lite mer frän, så där precis som bara Kent kan konsten att vara frän ...