Kaosmatchen

Så beskrivs gårdagens batalj mellan Djurgården-Frölunda och jag köper den beskrivningen. Men om vi ska lägga fokus på de "fula" bitarna i den matchen och se om vi kan få någon substans i det hela.

Jari Tolsas knock på Ölvestad: Tycker det känns som en krock, en krock som visserligen Tolsa är beredd på och som Ölvestad inte räknar med, därför blir resultatet olyckligt.

Jari Tolsas knock på Tjärnqvist: Det går fort men det känns också som en krock, men i detta fall så känns den mer "medveten" gjord av Tolsa.

Nu riskerar han avstängning, inget konstigt med det kanske efter att man ha proppat två motståndarskallar i en match. Men det vi ska komma ihåg i detta fall som gör att jag tycker det här är oerhört intressant det är hur man bedömmer detta i relation till det Djurgårdsspelarna gjorde. Ingen Frölundaspelare knockades så man fick ledas ut men ska det verkliga behövas?

Lagkaptenen Marcus Nilson hoppar in med armarna i huvudet mot en målskjutande (tror han) Kahnberg efter signal, Kahnberg som nyss är tillbaka efter hjärnskakning. Bara det är allvarligare än vad Tolsa gjorde.

David Printz svingar först en högerkrok mot Pyöräläs huvud men missar, sen saftar han med armbåge och klubba mot huvudet en andra gång. Träffar lite lätt vilket är tur för finländaren. Det uppsåt Printz har i det fallet är värt minst lika lång avstängning som Tolsa eventuellt får.

Så det jag vill ha sagt: Ska någon eller några stängas av så är det Marcus Nilson och David Printz före Jari Tolsa. Sju dagar i veckan.