Kalmar

Mordet i Norrliden – ett misstag?

Åklagare Gunilla Öhlin öppnar för att det inte var mord då en 56-årig man dödades i en lägenhet i Kalmarstadsdelen Norrliden i slutet av oktober förra året. När rättegången fortsatte på fredagen justerade hon åtalet.

Åtalets nya formuleringar öppnar upp för att det kan ha varit ett misstag att mannen dog i samband med att han blev misshandlad av en 30-årig man från Kalmar och hans 24-åriga kompis.

Händelsen skedde under en fest med mycket sprit. Båda männen nekar till mord.

Åklagaren har hittills hävdat att 56-åringen dog av den grova misshandel han utsattes för och att 30-åringen försökt dränka honom i ett badkar i lägenheten och sedan försökt anlägga en brand för att dölja brottet.

"Gjorde återupplivningsförsök"

Men 30-åringens förklaring är att han efter en del tjafs gav mannen ett par rejäla smällar och att han föll baklänges och slog huvudet i en badkarskant. Sedan ska 30-åringen ha försökt göra konstgjord andning i ett återupplivningsförsök, enligt hans egen berättelse.

Med tanke på att den 30-årige mannen väger en bra bit över 100 kilo och är före detta boxare så kan mycket väl några brutna revben ha orsakats av ett återupplivningsförsök, enligt försvaret.

Rättsläkaren slog också fast att det var blockering av andningsvägarna som var dödsorsaken.