SM-vecka

SM spås bli kassako

1:05 min

Om drygt en vecka drar SM-veckan igång i Östersund, med tävlingar i bland annat skidskytte. Anette Lindow, ordförande för City Östersund, tror att evenemanget kommer att vara positivt för handeln.

Mellan den 24 och 29 januari är det SM-vecka i Östersund. Svenska mästare ska utses i bland annat rodel, curling och squash. Det handlar sammanlagt om 15 olika sporter. Förra året var det Sundsvall som arrangerade SM-veckan och det gav positiva resultat för handeln. Totalt omsatte den veckans hotell- och restaurangbesök cirka 10 miljoner kronor.

Anette Lindow hoppas på en framgång även i Östersund.

– Jag tycker att det är jättepositivt att vi har aktiviteter i Östersund som drar folk. Det blir ett större kundunderlag och det är bra, säger hon.

Evenemanget är även positivt för markandsföringen av kommunen. Den publicitet som Sundsvall fick i media var värd ungefär 230 miljoner kronor.

– Det är inte bara handeln som gynnas, utan det är även möjlighet för kommunen att marknadsföra sig, säger Anette Lindow.

I och med SM-veckan är det ett tryck på hotellen. Det säger Jessika Thulin på turistbyrån i Östersund.

– Absolut! Det är många hundra extra som kommer den veckan jämfört med hur det brukar se ut i januari, säger hon.

SM-veckan är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och Sveriges Television. SM-veckan finns i vinter- och sommarupplaga.  Sommar 2012 blir det ingen SM-vecka på grund av OS i London.