Handboll

Uddamålsförlust för Kropps herrar

1:53 min

Trots en bra insats räckte inte Kroppskultur hela vägen i söndagens bortamöte mot topplaget Lindesberg. Närkelaget vann tillslut med 19-18.

Det blev ännu en förlust för Kropps herrar när man på söndagskvällen förlorade borta mot Lindberg med uddamålet i handbollsallsvenskan. Jämfört med förra veckans bedrövliga försvarsinsats mot Warta i Agnebergshallen ryckte laget dock upp sig ordenligt och målvakten Flamur Gerbeshi visade gryende form efter en period av svagare spel i kassen.
– Det gick inte hela vägen idag men vi tog många steg framåt i försvarsspelet och så gjorde jag en bra match idag vilket var bra för mitt självförtroende, säger Flamur Gerbeshi som nästan räddade 50 procent av Lindesbergs avslut.

Topplaget Lindesberg var dock hela tiden laget i förarsätet och hade konstant en ledning med två till tre mål. Kropps med Falmur Gerbeshi i spetsen bakåt och bröderna Anders och Johan Svernling framåt visade hela tiden bra moral och med bara minuten kvar att spela fick matchen riktigt nerv då Kropps kröp upp till 19-18. Någon riktigt farlig kvitteringschans fick Kropps aldrig utan istället fick Flamor Gerbeshi avsluta matchen men ytterligare en räddning.

En tung förlust för Kropps som ändå har många positiva bitar att ta med sig  i kampen för att ta sig över kvalstrecket nedåt som man just nu ligger på fel sida av.
– Vi har tränat försvarsspel hela veckan och har nog aldrig spelat så har bra i försvaret tidigare, så det var väldigt bra, säger Flamur Gerbeshi.