Åtal efter stort mc-bråk

Tolv personer med koppling till mc-klubbar åtalas misstänkta för misshandel efter ett stort krogbråk på Södermalm i Stockholm i höstas.

Enligt Mats Baakki vid Stockholmspolisen är dom åtalade alla medlemmar av mc-klubbar:

– Vi har ju konstaterat att dom här tillhör Hells Angels och deras undergrupperingar, säger Mats Baakki.

Det var den 6 september förra året som medlemmar av en mc-klubb angreps på en restaurang på Södermalm i Stockholm. Enligt polisen angreps dom av medlemmar ur en annan mc-klubb.

Olika tillhyggen användes vid bråket inne i restaurangen och utanför på gatan. Flera personer deltog och tre personer fick allvarliga skador:

– Det var sjutton personer som kom dit och angrep den här gruppen från Outlaws som fanns där. Man kastade saker på dom och två personer blev ju också knivskurna, säger Mats Baakki.

Exakt varför bråket började är oklart men enligt åtalet finns det i en rapport från Rikskriminalpolisen uppgifter om en pågående konfilkt mellan dom två mc-gängen

Polisen har kartlagt telefontrafiken mellan de åtalade männen och enligt polisen visar den kartläggningen att att brottet var planerat. Polisen har haft stor hjälp av den film som finns av bråket - det satt nämligen en kamera inne i restaurangen

– Det sitter ju en kamera i restaurangen så vi har fått en ganska bra bild av vem som gjort vad därinne, säger Mats Baakki.

– Hur gick det för dom andra restauranggästerna?

– Dom blev ju chockade men det är bara dom från mc-klubben som blivit fysiskt skadade, säger Mats Baakki.