Falkenberg

Drömhuset blev en mardröm

2:00 min

Drömhuset blev en mardröm för Josephine och Richard Barnaby i Falkenberg. Efter att det har läckt in vatten i garaget och i huset sitter de i tvist med Mjöbäcksvillan som byggde deras hus.

Mögel har bildats ochgör huset till en hälsofara för familjen, som nu känner sig lurade av byggföretaget.
Redan på hösten 2004, samma år som Josephine och Richard Barnaby flyttade in i sitt nybyggda hus, upptäckte de att det läckte in vatten i garaget. Nu, nästan 8 år senare sitter de i tvist med Mjöbäcksvillan AB, som byggde huset.

Det har uppstått mycket större problem än bara läckage i garaget under den tid de bott där. Det har även läckt in vatten i själva huset, både genom putsen och genom taket.
– Det är väldigt jobbigt att ta den här striden. VI har lagt så mycket pengar på det här huset. Vi köpte det här huset för att våra barn skulle få bo här. Nu har det blivit en enda stor mardröm, säger Josephine Barnaby.

– Det är rent slarv. Vem har jag köpt huset av egentligen? undrar Richard Barnaby.
Nu har makarna Barnaby själva tagit in en oberoende byggtekniker för att se över huset.
– Man behöver inte vara proffs för att se felen. Det är jättestora glapp mellan väggar och karmar. Det regnar in, säger Christer Harrysson.
Han menar nu att det är Mjöbäcksvillans ansvar att det läcker in vatten genom putsen och genom taket, även om det har kommit fram efter att den tvååriga garantitiden gått ut.

Men Magnus Ivarsson som är entreprenadchef på Mjöbäcksvillan tycker inte det.
Mjöbäcksvillan har erbjudit sig att åtgärda delar av problemen i garaget, men det har Josephine och Richard Barnaby sagt nej till. De vill att Mjöbäcksvillan ska stå för hela beloppet för att reparera huset. Ett hus som nu innebär en hälsofara för familjen på grund av möglet som har bildats i tak, väggar och golv.
Mjöbäcksvillan AB menar att familjen själva bär ansvaret för att det läcker in i deras hus, eftersom de inte har sett efter det tillräckligt.