BLOGG

Redo för kniven!

Det är nu klart med operationstid för Robin Anderssons sargade knä. På måndag startar den långa vägen (ca 6 månader) mot en comeback då Anderssons knä ska opereras på Sophiahemmet i Stockholm.

---

Fler skador:

Fick igår riktigt tråkiga nyheter från Stockholm. Ex-guifaren Tomas Tverin bröt foten på träningen och blir säkerligen borta hela året ut. Riktigt trist, en bra kille med mycket handboll i sig. Kan bli en tung vår för Djurgården som ligger lite risigt till i den Allsvenska serien. Djurgården, som förövrigt för en vecka sedan meddelat att Jimmy Jansson ska göra en andra match för laget i vår. Kan bli tungan på vågen när tabellen ska summeras.

---

H43 drar sig ur Elitserien till nästa säsong pga ekonomisk trubbel. Hammarby och Caperiotumba får alltså lite arbetsro och kan räkna med att det i sämsta fall blir kvalspel i vår istället för direktnedflyttning.

H43:s beslut betyder, eftersom de tänker spela klart säsongen i Elitserien, att efter avslutat seriespel flyttas laget till sista platsen i tabellen hur det än går. Intressant tanke, ifall spelarna stannar, om H43 skulle lyckas knipa en slutspelsplats för att sedan spela i Allsvenskan i höst. Troligtvis sticker de flesta stora namnen, typ H9 Zoran Roganovic lär vara intressant för samtliga lag, även MV Espen Christensen borde få plats i ett annat lag.

Min första tanke efter H43:s besked var, hur i helvete har Hammarby och Redbergslid klarat sig undan liknande beslut? Helt ofattbart för mig. Eller är det bara så att H43 inte orkar fortsätta i samma spår utan väljer självmant att börja om? Insikt och sunt förnuft. Jag hoppas H43 är tillbaks på banan när de fått ordning och reda, en klassisk klubb.

En fundering också, blir inte resekostnaderna större för ett skånskt lag i Allsvenskan då det är fler lag från mellersta Sverige i Allsvenskan än i Elitserien?

---

Ska iväg och kolla på guifträningen i eftermiddag. Tänkte passa på och snacka med Hallberg om löpningsfajten. Uppdaterar med mer info sen.

---