Perstorp

Biblioteket nöjt med intresse för bokpåsar

1:35 min

Biblioteket i Perstorp provar sedan en dryg månad ett nytt grepp. Den låntagare som vill, kan få hämta en personlig och färdigpackad tygpåse med böcker och annan media i.

En månad in i satsningen är biblioteksassistenten Ann-Christine Olofsson nöjd sitt initiativ.

– Trenden går nedåt vad gäller lån på biblioteken. Så därför tycker vi här på Perstorps bibliotek att det är jätteviktigt med yttre verksamhet, säger hon.

Det gäller för biblioteket att jobba utåtriktat. Bokpåsarna packas utifrån en blankett som fylls i av låntagaren. Där får den ange vilken sorts böcker den är intresserad av och vilka som är favoritförfattarna.

Och Ann-Christine Olofsson som kom med idén om bokpåsarna är nöjd med intresset från låntagarna så här långt, en månad efter att påsarna infördes. Sju personer har nappat hittills och enligt Ann- Christine Olofsson är det många för Perstorp som har Skånes minsta huvudbibliotek.

– Det tycker jag är jättebra med tanke på att vi är 7000 invånare i kommunen. Jag tror inte att någon hade förväntat sig ett så stort gensvar så snabbt.

Låntagarna till bokpåsarna har varit både mer och mindre nöjda med innehållet i sina påsar, berättar Ann-Christine Olofsson. För låntagaren Britt Persson återstår det att se.

– Jag lånar jämnt böcker här, men tänkte att jag kan ju ta en chans att prova. Vi får hoppas att där är någon överraskning, säger hon.