Tv-tipset

Galornas tid i tablån

5:04 min

Förra veckan var det idrottsgalan, den här veckan kan du se både P3 Guld och Guldbaggegalan i tv. Men det är inte allt Erika tipsar om, det blir även en svensk dramaserie om hur robotar hotar att ta över vår värld och om premiären för Så ska det låta på en ny tid.

P3 Guldgalan - SVT1 lördag 20.00

På lördag avgörs musikgalan P3 Guld för tionde året i rad. Galan leds av Salem Al Fakir. Galan sänds från klockan 20.03 i P3, och med start klockan 21.00 i SVT1. 

Guldbaggegalan - SVT1 måndag 20.00

Petra Mede är värd för galan där svensk film ska prisas.

Så ska det låta - SVT1 söndag 20.00

När den nya säsongen börjar har programmet flyttats från fredagar till söndagar. I övrigt är det mesta sig likt. Peter Settman är programledare och pianister är Angelica Alm och Marika Willstedt. Jessica Andersson och Jamie Meyer möter Shirley Clamp och The Moniker i säsongstarten.

Äkta människor - SVT1 söndag 21.00

En ny science fiction-serie som utspelas i en parallell nutid där ett slags robotar – som kallas hubotar – lever sida vid sida med människorna. Två robotar – som spelas av Eva Röse och Andreas Wilson – leder en grupp hubotar som vill leva som fria människor. Serien sänds i tio delar och på söndag visas de två första avsnitten.

Hustoppen - TV8 måndag 21.00

I ”Hustoppen” ska inredaren Jannika Hernelius och arkitekten Andreas Forsberg besöka spektakulära hus och byggnader i Sverige. En jury kommer också att bedöma husen och i slutet av säsongen kommer ”Sveriges mest spännande hus" att koras.