High Chaparral-rättegången

Åklagaren vill se långt straff

1:38 min

I dag avslutades rättegången mot den 36-årige Norrköpingsbo som misstänks ha mördat en 40-årig man på nöjesfältet high chaparral i somras. Åklagaren sa att det var mord och försvarsadvokaten krävde att den åtalade skulle släppas fri.

Åklagaren menar, att det finns tillräckligt med svåra omständigheter för att tingsrätten ska kunna döma för mord. Bland annat eftersom den dödade mannen inte har några försvarsskador, utan förmodligen hållits fast under knivskärningen.

Trots att 36-åringen haft tid på sig efteråt att göra sig av med kläder och blodspår, så menar åklagaren att det finns tillräckligt med bevis som binder honom till brottet. Handavtryck på offrets bil, hans DNA på kniven, offrets blod på samma kniv och vittnen som har pekat ut honom.

Dessutom, menar åklagaren, så har 36-åringen agerat skyldigt efteråt. Han har flytt utomlands efter knivskärningen och sedan han har kommit tillbaks, har han bott i Hells Angels lokaler i Norrköping. För att hålla sig undan, påstår åklagaren och yrkar på minst 10 års fängelse för mord eller dråp.

Försvarsadvokaten pläderade för att 36-åringen skulle frikännas helt från brott. Detta eftersom ingen, trots hundra förhör, har sett 36-åringen hugga den döde mannen.
Advokaten hävdade, att han möjligen kan ha skurit sönder däcken, men att det inte finns något som tyder på att han skadat den döde mannen. Som svar på frågan varför 36-åringens DNA finns på samma kniv som offrets blod hittats på, så menar han att eftersom det är så liten mängd blod, så kan teknikern som plockade upp kniven från marken ha haft det på handsken när han tog upp kniven. Han hoppas att hans argument håller för att få 36-åringen friad, men han menar i vart fall att åklagarens bevisning inte håller för mord.

-- Jag hoppas att han inte döms överhuvudtaget, sa försvarsadvokaten Mikael Abrahamsson,