Ishockey

IK Oskarshamn vid ett vägskäl

Fredagens match i ishockeyallsvenskan mellan IK Oskarshamn och Rögle ger vinnaren lite andrum i den intensiva jakten på slutspelsplats. Båda lagen har 60 poäng och ligger på rätt sida strecket men det är mycket tätt mellan fem lag när en fjärdedel av serien återstår.

Den allsvenska ishockeyn är framme vid 39:e omgången vilket innebär att efter den här omgången återstår ett möte mellan alla lag i grundserien.

Örebro är redan på väg mot seriesegern och Bofors / Karlskoga, Leksand och Västerås ser ut att göra upp om de övriga två direktplatserna till elitseriekvalet.

Kampen kring slutspelstrecket är ännu hårdare. Minst fem lag fightas om tre platser och det sklijer inför omgången bara tre poäng mellan lagen.

Det gör att fredagens möte mellan Oskarshamn och Rögle blir extra laddat. Båda lagen har 60 poäng och ligger på rätt sida strecket. Vinst för Oskarshamn ger femte plats och sex poängs avstånd till Mora och Malmö under strecket. Förlust kan ge tapp till sjunde plats och att lagen bakom fortsätter ligga nära.   

Det brukar bli täta möten mellan Oskarshamn och Rögle och den här matchen lär inte bli något undantag. 

Tveksamma formkurvor

Gästerna kommer till matchen med tre raka uddamålsförluster, alla matcherna har slutat 3-4 och bara givit 1 poäng. Oskarshamn har under samma tid svarat tör två svaga insaster mot Almtuna och Sundsvall men svarade för en starkare insats senast borta mot Bofors vilket räckte till vinst med 4-2.

Konttinen tillbaka

I hemmalaget gör Tero Konttinen hemmacomeback efter en säsong som började i Malmö och gick vidare till Herning i Danmark innan han kunde återvända till IKO där han spelade förra säsongen.

Båda lagen aviserar på förhand samma lag som senast.

Matchen mellan IK Oskarshamn och Rögle startar 19.00 och sänds i sin helhet via www.sverigesradio.se/kalmar