Håkan Juholt

Kan avgå idag

0:41 min

Håkan Juholt, partiledare i Socialdemokraterna, satt fortfarande kvar på sin post efter gårdagens VU-möte. Men källor uppger till Sveriges Radio och flera andra medier att Håkan Juholt övertalats att avgå självmant. Idag håller han presskonferens i Oskarshamn.

Flera av S-distrikten runt i landet krävde Håkan Juholts avgång i går, men när Carin Jämtin mötte pressen efter verkställande utskottets möte var beskedet att han sitter kvar på sin post.

Inte långt därefter började rykten om att VU trots allt övertalat Håkan Juholt att avgå att cirkulera och flera medier hade snart uppgiften bekräftad.

Men i väst har Håkan Juholt stöd och när Carin Jämtin i går meddelade att han fortfarande satt kvar som partiledare var det flera lokala socialdemokrater som yttrade sig positivt. Catharina Bråkenhielm, riksdagsledamot, från Henån säger till P4 Väst att hon stöjder Håkan Juholt som partiledare.

– Jag tycker det är ett jättebra beslut. Jag tycker det är en bra ledare och en mycket bra person för vårt parti, säger Catharina Bråkenhielm, riksdagsledamot.

Vad säger du om den kritik som Juholt har fått?

– Det har varit alldeles för mycket intern kritik mot honom. De ena har uttalat sig och sedan de andra, det får man nog sluta med. Det här är vår ledare och vi har en mycket bra politik. Det är det man ska fokusera på och inte allt runt omkring. Jag tycker han är väl värd att fortsätta – en duktig person, säger hon

TT / P4 Väst