Jämtin: Juholt fortsätter som partiordförande

2:38 min

På fredagseftermiddagen höll Socialdemokraternas partisekreterare en kort pressträff där hon meddelade att Håkan Juholt blir kvar som partiordförande. Ekot rapporterade direkt under pressträffen. Under dagen har tre partidistrikt framfört krav på att Juholt ska avgå.

16:41 Enligt uppgift ska flera personer ur partiledningen delta vid pressträffen men vilka är ännu inte känt.

16:42 Företrädare för pressavdelningen kommer in i lokalen och meddelar att Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin är på väg för att hålla ett kort anförande. VU-mötet ska nu vara avslutat.

16:43 – Ni har fått vänta länge, inleder Carin Jämtin. Vi går igenom den djupaste krisen i partiets historia. Vi behöver samla ihop oss. Vi har diskuterat hur vi ska göra det men också den övergripande situationen i Sverige.

– Vi har också diskuterat ledarskap och hur vi ska gå vidare. Vi behöver jobba vidare för att ta tillbaka platsen som statsbärande parti.

16:45 – Vår ordförande har nu lämnat Stockholm och åkt hem till Oskarshamn för att vila upp sig. Han behöver som flera av oss vila upp sig, säger Carin Jämtin.

– Juholt fortsätter som partiordförande och vi har uttalat vårt förtroende för honom.

– Jag vill dock stryka under att det socialdemokratiska partiet har en lång väg kvar att vandra för att ta oss tillbaka till en politisk aktör som har en rättmätig plats en ett regeringsalternativ i Sverige.

16:47 Carin Jämtin meddelar att hon inte kommer att berätta någonting om vad som diskuterades på verkställande utskottets möte.

– Det är hemliga möten men jag kan säga att en del av de uppgifter som har förekommit i tidningarna om vad som har sagt på mötet är felaktiga.

23:03 Socialdemokraterna meddelar sent på fredagskvällen att Håkan Juholt ska hålla pressträff i Oskarshamn på lördagseftermiddagen.

00:16 Enligt uppgifter till Sveriges Radio kommer Håkan Juholt vid pressträffen meddela att han lämnar posten som partiordförande.