Fredag 20 januari

Pendling, politik och gitarrmusik

Långa pendlingsresor till jobbet kan leda till sämre hälsa.

Socialdemokraterna i krismöte om partiledaren Håkan Juholts framtid.

Dagens musikgäst är gitarristen Joel Sundkvist från Sundsvall.

Programledare: Johan Selin (060 - 19 03 58) johan.selin@sverigesradio.se  
Producent: Karin Johansson (060-19 03 62) karin.s.johansson@sverigesradio.se

15.03: Radiosporten inleder programmet med en kort rapport från världscupen i skidskytte i Italienska Antholz. Nu gäller det sprint för herrar.

15.07: I skrivande stund har två av socialdemokraternas partidistrikt krävt Håkan Juholts avgång. Det gäller distrikten i Västmanland och Örebro. Just nu sitter partiets verkställande utskott i ett möte om s-krisen. En av deltagarna är Elvy Söderström som är ordförande för Socialdemokraterna i Västernorrland. Vi söker henne för en kommentar.

15.15: Tema: Arbetspendling
Forskning från Lunds universitet visar att långa pendlingsresor till jobbet kan leda till sämre hälsa. Trots det menar landshövdingen Bo Källstrand att stora arbetsmarknadsregioner är nödvändigt.

15.28: Radiosporten rapporterar från världscupen i skidskytte.

15.37: Det bjuds på klassiska toner från en spansk gitarr när Joel Sundkvist besöker vår studio. Gitarrpedagogen och solisten från Sundsvall har också lovat att dela med sig av sina bästa knep till den som vill lära sig att spela gitarr.

16.12:
Husen i Västernorrlands län är billigast i landet, det visar preliminära siffror från statistiska centralbyrån. Vi pratar med folk på stan om vad det innebär för dem. Dessutom kommer Hans-Åke Palmgren, som är analytiker på Boverket, att reda ut vilka konsekvenserna av de låga priserna kan bli.

16:20: I dag är det författardag på Kulturmagasinet i Sundsvall. Särskilt fokus ligger på barn och ungas läsning och förhoppningsvis får vi veta mer om det vid den här tiden.

17.05: Dags för fredagsmys med Mammas nya kille!

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sverigesradio.se
Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)