handbolls-em

Andersson: "Det stundar ju ett OS-kval"

2:57 min

Kim Anderssons axel är det inga stora problem med och svenska storskytten ser fram emot att det unga laget ska få rutin i de kommande matcherna. För snart är det OS-kval.

Det talades mycket om din skadade axel inför och efter förlustmatchen mot Tyskland?
– Det var inte så farligt som folk trodde, jag hade fått en låsning i axeln innan matchen, men det var inget som jag lade märke till under matchens gång.

Har du drabbats av det förut?
– Som idrottsman har man alltid skavanker. Axeln, när man skjuter mycket, tar alltid stryk. Men jag har inte haft ont i den på länge.

Skottet såg bra ut på träningen idag (läs fredag)?
– Ja, det gick bra, de flesta skott satt där de skulle.

Vad säger du om Polen som motståndare?
– Jag har inte sett dem, men det är klart att de har ett starkt lag. Man känner igen många spelare från bundesliga. De har också haft bortfall av storspelare så de kanske är lite försvagade, men de slog Danmark som är ett bra lag så det blir tufft i morgon.

Vad måste stämma för att det ska gå vägen?
– Framförallt försvarsspel och målvaktsspel, det är det viktigaste. Sen att vi spelar diciplinerat framåt, att vi inte förhastar oss, då är det lätt att man blir straffad. Det gäller att hålla huvudet kallt, visa ett jävla go, gå in och köra matchen i över 60 minuter.

Är det svårt komma över tysklandsmatchen?
– Det sitter i bakhuvudet lite fortfarande. Man grämer sig när man tittar på matchen i efterhand. Klart jag hade velat ha med de två poängen från i går, men det är inte mycket att göra åt.

Nu går ni in med en poäng i mellanrundan och det blir svårt att nå semifinal. Vad är målsättningen?
– Målsättningen är att spela tre bra matcher. Det är tre fantastisk matcher att få spela och viktiga matcher för det här laget.

– Det stundar ju ett OS-kval inte så långt från nu, så alla sådana här matcher som ger lite rutin är oerhört viktiga för oss och det här laget. Vi har många unga spelare som är med för första gången i ett mästerskap. Det gäller att ta det för vad det är, så får vi se efteråt om vi är nöjda med vår prestation eller ej.

Per Kahl
per.kahl@sr.se