Just nu

Nordulv

Förening startar fond för jaktbrott

1:15 min

Föreningen Nordulv startar nu en insamlingsfond för tips på jaktbrott som kan leda till att de tjuvjägare som nyligen dödade en varg i Sälenområdet hittas. Den som kommer med det bästa tipset som kan leda till en fällande dom för tjuvjägarna får en del av pengarna i fonden.

– Vi insåg på torsdag kväll efter diskussioner på Facebook att det fanns en oerhörd betalningsvilja, först och främst i vår egen medlemsgrupp, för att skaffa fram tipspengar för att på något sätt lyckas komma åt den eller dem som gjort det här jaktbrottet med skoter, säger Jacob Nordstedt Moberg, sekreterare i Nordulv.

Föreningen ansåg då att man var tvungen att ge möjlighet även för allmänheten att kunna bidra med pengar till en tipsfond som så småningom kunde växa sig större och större. Och Jacob Nordstedt Moberg tror att just sättet med att locka människor med pengar för att få in tips är det effektivaste tillvägagångssättet.

– Ofta handlar det om en liten grupp människor i ett visst område som begår den här typen av brott. Och på något sätt vet vänner och bekanta att saker har hänt, och vi tror att med tillräckligt mycket pengar så kan man få någon att tjalla, någon att berätta, säger han.

Skulle tipsen inte leda till att tjuvjägarna hittas kommer pengarna ändå att sparas till framtida tips på jaktbrott, berättar Jacob Nordstedt Moberg.

– Det här jaktbrottet kanske kommer att redas upp på något sätt i alla fall, och det är ju bara bra i så fall. Men då har vi en tipsfond till kommande jaktbrott för man kan ju vara säker på att det kommer fler, säger han.