"Hör inte hemma på landslagsnivå"

2:42 min

 Sverige tappade den elvamålsledning man hade i halvlek och fick bara med sig en poäng mot Polen. Därmed är Sveriges semifinalchanser borta.

I halvtid hade Sverige elva måls överläge på Polen och hade storspelat de första trettio minuterna. Men sedan rasade man totalt.

– Vad gör man i andra halvlek? Det är världsklass-spel i den första halvlek, det är hur bra som helst, men vad händer med anfallsspelet i den andra?, frågade sig Radiosportens expert Magnus Wislander precis efter matchen.

I den andra halvleken började Polen att punktmarkera Kim Andersson, någonting som såg ut att få det svenska anfallsspelet att tappa minst två klasser.

Ska det verkligen betyda så mycket att polackerna punktmarkerar Kim Andersson?

– Om det nu är så att det gör det, och skulle göra det i fortsättning, så hör de andra spelarna som är med i svenska landslaget inte hemma på landslagsnivå. Så dåligt var faktiskt spelet i den andra halvleken.

Har du varit med om en sådan här genomklappning av ett svenskt landslag förut?

– Inte elva mål men jag vet att sverige gjorde fantastiska 20 minuter mot Spanien 2005 och ledde med sju eller åtta mål men att det sedan var oavgjort i halvlek.

Förlåtande den gången var att Spanien sedan vann turneringen. 

I och med poängtappet så är Sveriges semifinalchanser borta medan Polen fortfarande har chansen att ta sig vidare.

– Det kanske låter illa att jag nedvärderar spelarna så mycket. Men det blev ju inte ens avslut, det är ju tekniska fel och vi slänger bort bollen över sidlinjen, sa en besviken Wislander.

Radiosporten
radiosporten@sr.se