Jämtin: "Juholt kvar i riksdagen"

1:03 min

Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin är övertygad om att Juholt blir kvar i riksdagen. Hon säger att Juholt är en duktig politiker som har mycket att ge i svensk politik.

– Han, hoppas jag, vilar sig idag. Det tror jag att han behöver. Sedan kommer han att fortsätta i riksdagen på olika sätt, det kommer vi att prata om. Han är en duktig politiker som har mycket att ge i svensk politik.

Kommer ha att ha en utåtriktad roll?

– Det får vi se. Det är lite snabbt ännu att veta vilken roll han kommer att ha. Men att han kommer att ha en roll, det är jag helt övertygad om.

Får Håkan Juholt någon slags fallskärm nu, när han slutar?

– Han är ju riksdagsledamot, det kommer han att fortsätta att vara. Det är det arvode han precis som alla andra riksdagsledamöter har. Sedan har han under ett års tid ett extra arvode från partiet, som han dock måste räkna ner om han får andra intäkter. Så det beror ju på om han får andra intäkter eller inte. Så det kan man egentligen inte svara ja, direkt på.

Får han den här fallskärmen oavsett om han sitter kvar i riksdagen eller inte?

– Ja, den är ju kopplad till att han har varit partiordförande. Men det hänger ihop med om han får andra inkomster eller inte, och det inte jag svara på i dag.

Hur stor är den?

– Oj, jag kan faktiskt inte svara på det i huvudet, det måste jag kolla.