Skellefteå-Brynäs 2-1 (e. str)

Straffar avgjorde toppmötet

1:52 min

Det var mycket jämnt när tabelledande Skellefteå i går tog emot Brynäs för en riktig seriefinal mellan elitseriens topplag. Först efter straffar kunde till sist Skellefteå avgöra med 2-1 och knipa extrapoängen.

Toppmötet mellan Skellefteå och Brynäs blev en väldigt jämn och tät historia. Det blev bara två spelmål. Straffar fick skilja lagen åt och efter ett enda mål av Joakim Lindström vann Skellefteå med 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0).

Typiskt toppmöte

Matchen i Skellefteå Kraft Arena var inte särskilt välspelad, men innehöll till publikens förnöjelse desto mer kamp och ett spännande böljande fram och tillbaka

– Det var en bra match med många chanser åt båda hållen. Väldigt rolig att spela, sa Brynäs juniorvärldsmästare Johan Larsson efteråt.

Brynäs tog ledningen

Brynäs öppnade målskyttet i första perioden genom Jesper Ollas. Skellefteå hade två stolpträffar inom sju sekunder i första perioden, men lyckade inte göra mål.

Till hemmapublikens glädje kom kvitteringen till 1-1 tidigt i andra perioden. Lee Goren slog in pucken efter att hela Brynäsförsvaret hade blivit ställda efter en retur.

Båda lagen turades om att skapa chanser, men målvakterna i respektive lag, Joacim Eriksson i Skellefteås mål och Niklas Svedberg i Brynäs mål, höll tätt.

Taggat Brynäs hade chansen

Gästande Brynäs var vassast i förlängningen och skapade ett par riktigt bra chanser, men ingen puck ville hitta in.

– Vi ville våga spela ut och inte lägga oss på försvar bara. Det tyckte jag ändå att vi lyckades med bra med trots förlusten, sa Johan Larsson i Brynäs.

Men förlust blev det alltså och Skellefteå ökade därmed på sin elitserieledning med en poäng och är nu fem poäng före tvåan Brynäs.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se