Hockeyallsvenskan

Mora vände 0-4 till seger med 5-4

Mora fortsätter att plocka poäng för att ordna en plats i playoff. Söndagens möte med tabelljumbon Borås slutade med seger 5-4 efter straffar.

Leksand tappade ju poäng mot nästjumbon Sundsvall i lördags. Nu var det Mora som höll på att förlora mot jumbon. Men vid underläge med 0-4 blev det ordning i laget.

Allt började med ett slagsmål i mitten av den andra perioden. Därefter reducerade Daniel Viksten och sedan var jakten på fler mål igång. 65 sekunder före den tredje periodens slut gjorde Henrik Eriksson sitt andra mål för kvällen och ordnade förlängning.

Den blev mållös, men Jens Jakobs och Daniel Viksten lyckades sätta sina straffar i avgörandet och så kunde Mora i alla fall resa hem med två poäng.

Borås hade alltså ledningen med 4-0 3.23 in i den andra perioden, men fick ändå se sig slaget till slut. Niklas Fogström, lagkaptenen - inblandad i de avslutande tre målen - och Henrik Eriksson, som gjorde 2-4 och 4-4 var synnerligen delaktiga i vändningen och Moras åttonde match på raken utan att bli poänglöst.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se