Inte dags för Hiljemark än

5-0-seger för Sverige mot Bahrain, en match vi kommer att avhandla i dagens Arena-avsnitt. Här några av mina reflektioner i textform.

Precis som mot Bahrain var det ett underlägset motstånd och framför allt på mittfältet gavs det enorma ytor och väldigt gott om tid för Sveriges spelmotorer att snickra.

Oscar Hiljemark har trivts bra med den härliga kombinationen gott om ytor och spelskicliga spelare runt sig.

Alla fotbollsälskare vill se unga spelare slå igenom och jag är förstås inget undantag - men Hiljemark är ännu inget namn för en EM-trupp.

Just innermittfältet är den plats där konkurrensen i landslaget är allra tuffast. Rasmus Elm är den holländska ligans bästa spelare men tar inte plats där.

Hiljemark har en bit kvar - men det här var härliga steg på väg mot vad som har potential att bli en härlig landslagskarriär.

Både Anders Svensson (genomgående bäst ibåda matcherna) och Tobias Hysén (tre mål sammanlagt) har visat varför de är etablerade landslagsmän.

Viktor Claessons mål - det fulaste i landslaget genom tiderna i konkurrens med Petter Hanssons mot Grekland 2008?

Kul med svenska segrar förstås, men lite av en besvikelse att det varit så svagt motstånd på det här lägret.

TIll exempel har det inte gått att utvärdera några defensiva insatser av försvarare och målvakter. Trist.

Jag önskar att man i framtiden kunde hitta en form av träningsturnering för Danmark, Norge, Finland och Sverige med spelare från de skandinaviska ligorna.

Kanske i USA, som ju också har en liga med vinteruppehåll?

(23 jan)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se