Merkel fortsatt stenhård: "Inga mer pengar"

1:15 min

Tyskland kommer inte att gå med på att den europeiska räddningsfonden förstärks med mer pengar. Det meddelade förbundskansler Angela Merkel vid Världsekonomiskt Forum i Davos i kväll. Hon grusade därmed de förhoppningar som funnits om att hon varit på väg att mjuka upp sin inställning.

– Man säger att de pengar vi satt in i räddningsfonden inte räcker: De måste fördubblas, då kommer vi att tro på er. En del säger att fonden borde tredubblas, då kommer vi verkligen att tro er, sade Angela Merkel.

Tysklands förbundskansler skrädde inte orden då hon återigen tillbakavisade alla propåer om att Eurozonens räddningsmekanismer måste få mer ammunition.

– Men jag frågar mig alltid: Hur länge är det en trovärdig väg att gå. Och hur länge är det trovärdigt. Hur länge dröjer det innan det kommer nya krav, sade Merkel.

Merkels eget svar på vad som behöver göras är mer samordning mellan Europas länder, mer samordnade skatter och mer samordnad arbetsrätt. Arbetskraften är ännu inte tillräckligt rörlig mellan Europas länder, sade hon.

– Jag föreställer mig att Europakommissionen blir mer av en regering i framtiden, sade Tysklands förbundskansler Angela Merkel.