Fotboll

Rivstart när Degerfors IF möter ÖSK

1:27 min

Fotbollssäsongen har knappt startat, men redan på lördag väntar ett av årets hetaste möten, då Degerfors IF möter ÖSK på den nya konstgräsplanen i Degerfors.

Degerforstränaren Patrik Werner är riktigt sugen på match.

– Det är alltid lite speciellt att möta ÖSK. Det har varit lite hatkärlek under alla år, och nu är det lite extra när Christoffer Wiktorsson och Peter Samuelsson gick dit inför säsongen. I det stora hela är det en vanlig match, men det blir mycket folk och lite extra drag. Det är bara roligt, det ser vi fram emot, säger han.

En extra krydda i matchen är att det kommer finnas tre före detta Degerforsspelare i Örebros lag. Emil Berger gick dit redan 2010, och i höstas bytte både Peter Samuelsson och Christoffer Wiktorsson rödvitt mot svartvitt.

– Det är väl kul att man haft spelare som får chansen att spela på allsvensk nivå. Man känner ju alla dem spelarna och önskar dem lycka till, men när de väl är här och möter oss så vill man slå dem, säger Patrik Werner.

För Degerfors IF:s nyförvärv Christoffer Eriksson kan det bli debut i rödvitt. Vänsterbacken har haft skadeproblem under försäsongen, men han skulle väldigt gärna spela på lördag. För derbyn är någonting extra.

– Det jag kan jämföra med är våra Stockholmsderbyn som vi haft i Stockholm. Det är i princip på liv och död. Jag har varit inne på Youtube och kikat på historik, och nu har spelare gått mellan lagen också. Det är inte svårt att förstå att det är en speciell match, säger Christoffer Eriksson.