Saabs konkursbo

Nu hårdnar kampen om Saab

En stor delegation från kinesiska Youngman kommer på måndag till Sverige för att ytterligare diskutera med Saabs konkursförvaltare och för att också lägga ett bud på konkursboet, erfar P4 Väst.

– Det blir en spännande match om vem som slutligen kan få köpa konkursboet, säger en källa till P4Väst.Det kinesiska företaget Youngman fortsätter att jobba för att kunna köpa Saab Automobiles konkursbo. I nästa vecka skickar företaget upp en stor delegation från Kina för att föra diskussioner med Saabs konkursförvaltare. Med i delegationen finns hela ledningen för företag, däribland ordföranden Pang Qingnian.

Målet är att under vistelsen presentera ett bud på hela Saabs konkursbo för konkursförvaltarna, uppger en källa för P4 Väst.

Men det kan bli en hård kamp om konkursboet. För den indiska intressenten Mahindra och Mahindra har förlängt sin vistelse i Sverige och har spenderat flera dagar här för att sätta sig in i konkursboet, enligt uppgifter till P4 Väst.

– Det blir en spännande match mellan Youngman och Mahindra om vem som slutligen kan få köpa konkursboet, säger en källa.

Dessutom har även det turkiska investmentbolaget Brightwell Holding starkt uttryckt sitt intresse för Saab. Så sent som under torsdag eftermiddagen menade en talesperson för företaget att man var redo att lägga ett bud.

– Vi kan lägga ett bud så fort de (konkursförvaltarna) är redo att ta emot bud, sa styrelseledamoten Zamier Ahmed till P4 Väst.