Hägglund kvar som partiledare

Under ett extra riksting i Västerås avgjordes kampen om partiledarposten för Kristdemokraterna, som har pågått sedan i höstas. Göran Hägglund fick överlägset flest röster - 198 mot Mats Odells 88.

– Tack mina vänner, tack för förtroendet. Jag är otroligt glad och fantastiskt stolt över att få leda det här partiet, sa Göran Hägglund direkt efter i talarstolen.

Mats Odell, som talade direkt efter Göran Hägglund, sa att han kommer att stödja Göran Hägglund.

– Jag kommer att göra allt vad jag kan för att stödja Göran Hägglund i hans arbete, sa Mats Odell.

– Jag tycker inte att det var fel att vi hade det här debatten, nu har vi ett tydligt mandat för Göran Hägglund, fortsatte Odell sedan.

In i det sista tävlade Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund och utmanaren Mats Odell om att vinna röster inför dagens omröstning.

Göran Hägglund och Mats Odell fick tidigare i dag 10 minuter var för att tala för de 286 ombuden. Mats Odell sa att han vill ha politisk tydlighet, talade om rättspolitik och företagarpolitik, om att det är viktigt att få tillbaka stoltheten över den kristna värdegrunden.

– Jag är övertygad om att Kristdemokraternas framtid börjar med försoning och sammanläggning. Om jag får ert förtroende att leda vårt parti, så sträcker jag ut handen till Göran Hägglund. Och alla er som har stött honom. Därför kommer jag att erbjuda Göran Hägglund att fortsätta som en av Kristdemokraternas statsråd i alliansregeringen, sa Mats Odell.

Göran Hägglund gick direkt efter efter Odell upp i talarstolen och sa att KD kan mycket bättre än i dag, och att han har tagit till sig kritiken mot honom, han ska bli bättre på att resa och lyssna mer på politiker på lägre nivåer. Men han räknade upp det som Kristdemokraterna åstadkommit i regeringen.

– Nu är det dags för nya steg och tillsamman tar vi dem. Vi sätter ut nya mål och punkter som vi ska nå i framtiden. Vi har börjat bra, men tillsammans kommer vi att kunna göra det här än bättre, mina vänner. Jag hoppas på ert stöd i det arbetet, tillsammans ska vi fortsätta att förändra Sverige i kristdemokratisk riktning, sa Göran Hägglund.

Ekot