"Odla klasshatet!" uppmaning till besökare i Saltsjöbaden

1:33 min

KLASSKLYFTOR. "Överklassafarin" möttes av äggkastning i det välbärgade bostadsområdet Solsidan i Saltsjöbaden. Berndt Olofsson tycker dock att idén är bra, eftersom den synliggör orättvisor:

Tanken med organisationen Allt åt allas överklassafari var att synliggöra klasskillnader i samhället. Under parollen "Odla ditt klasshat" anordnades den guidade bussturen som gick från Söder i Stockholm, genom Fisksätra och mot Solsidan, som är ett område i Saltsjöbadet.

– De här resorna öka splittringen i samhället. Man ställer grupper mot varandra. Jag ser inget problem i att det finns en inkomstsspridning, säger KDU:s förbundsordförande i en debatt med Allt åt allas representant Shabane Barot i Gomorron Sverige.

– Vi vill väcka en ilska hos folk, få folk att faktiskt reagera över att det ser ut så här. Det är katastrofalt, säger Allt åt allas Anna Svensson till Rapport.

– Solsidan är en bubbla, och jag tror även det andra är lite av en bubbla. Man har ingen aning om hur det andra ser ut och tänker inte att man deltar i olika världar och system. Jag tror att det är bra att man lyfter det, säger Bernt Olofsson i Umeå i Ring P1.