Karlskrona

Leksaker och gosedjur ger guldkant för sjuka barn

1:23 min

Den nyinrättade Wilmastiftelsen ska förgylla vardagen för barn som hamnar på sjukhus. Bakom stiftelsen står karlskronaborna Marcus och Cecilia Gadd. Det är erfarenheten av jobbiga vistelser på sjukhusets barnavdelning som har fått dem att engagera sig för barn som hamnar på sjukhus.

Bakom stiftelsen står karlskronaborna Marcus och Cecilia Gadd. Det är erfarenheten av jobbiga vistelser på sjukhusets barnavdelning som har fått dem att engagera sig för barn som hamnar på sjukhus.

– Man är väldigt trött när man lever mellan hopp och förtvivlan. Under tiden man bor på sjukhus, som vi gjorde, kan det vara ett glädjeämne när man bjuds på lite musik eller en bit nybakad kaka. Små medel kan göra att man får en liten sekund till återhämtning, säger Cecilila Gadd.

Gosedjur
Dottern Wilma gick bort i en ovanlig lungsjukdom fem månader gammal. Nu vill Marcus och Cecilia Gadd ge något tillbaka till vården genom att samla in pengar. Det gör dem genom den nyligen startade Wilmastiftelen. Paret har samlat in pengar till barnavdelningen både på Blekingesjukhuset och sjukhuset i Lund för att ge barn  på sjukhus det där lilla extra som kan förgylla sjukhusvardagen, till exempel ett gosedjur eller en biobiljett.

Kraft att gå vidare
På onsdag ordnar Marcus och Cecilia en föreläsning i Karlskrona där det går att ta del av deras berättelse om hur de har kunnat gå vidare efter den svåraste motgången i deras liv.

- Vi har två barn kvar. Det var min källa till att gå vidare. Lika mycket som man kämpar för en sjuk flicka kämpar man för sina friska barn. Man behövs ju varje sekund här och nu, säger Cecilia Gadd.