Mitt Romney tog storslam i Nevada

1:18 min

Mitt Romney har vunnit ännu en seger i kampen om att bli republikanernas presidentkandidat. Det står klart efter att vallokalerna stängt efter nomineringsvalet i delstaten Nevada.

Det blev som väntat storslam för Mitt Romney i Nevada. I segertalet på ett hotell i Las Vegas utmålade sig Romney återigen som kandidaten som kan vända USA:s ekonomi.

Affärsmannen och den tidigare guvernören Romney utklassade sina konkurrenter och fick runt hälften av de republikanska rösterna i delstatens nomineringsval.

Det som bidrog till framgångarna är bland annat att en stor del av väljarna i Nevada är mormoner, precis som Romney, och av den väljargruppen fick han överväldigande starkt stöd.

Vinsten i Nevada innebär att Romney nu stärker sin ledarposition ännu mer, och kommer ytterligare ett litet steg närmare målet att bli republikanernas kandidat i höstens presidentval.

Det här är Mitt Romneys tredje seger, efter att fem amerikanska delstater röstat i primärvalsprocessen.

De övriga tre republikanska kandidaterna har knappt brytt sig om att driva valkampanj i Nevada, eftersom Romneys vinst var så väntad. Nästa omgång delstatval hålls på tisdag i Colorado, Minnesota och Missouri.