hockeyallsvenskan

Storförlust för Malmö mot Leksand

2:33 min

Leksand körde över hockeyallsvenskans stora krislag, Malmö, med 6-0. Efter matchen passade målvakten Erik Hanses på att strö salt i skåningarnas sår.

Först håller han nollan och bidrar starkt till utklassningssegern med 6-0 mot Malmö, sedan sågar Leksands målvakt Erik Hanses motståndarna.

– Det blev ganska enkelt. De (Malmö) spelar med låg fart och krånglar till det, säger Erik Hanses till Radiosporten.

Malmö har haft ännu en jobbig säsong i hockeyallsvenskan. Trots miljonregnet från miljardären Hugo Stenbeck och stjärnspelare som Linus Klasen och Dragan Umicevic.

Inför mötet med Leksand på måndagskvällen kunde man dock skönja en liten ljusning efter tre raka segrar. Men minst lika formstarka Leksand slog effektivt tillbaka Malmö och knuffade ned skåningarna till åttonde plats, utanför play off och chans att nå kvalserien.

Efter matchen var en av Leksands matchvinnare, målvakten Erik Hanses, förvånad över hur enkelt det gick.

– Jag vet inte vad de håller på med. Det går sakta för dem, säger Hanses.

Malmös tränare Ulf Taavola valde att hylla Leksand samtidigt som han var självkritisk mot sitt eget lags prestation.

– Vi är passiva men samtidigt måste jag lyfta på hatten för Leksand. De var riktigt bra i dag. De spelar med fart, energi och ett enormt självförtroende, säger Taavola till Radiosporten.

Jag saknade vilja hos dina spelare, vad säger du själv?

– Vi vill jättemycket, men blir passiva och får inte igång vårt passningstempo överhuvudtaget.

Trots det utsatta tabelläget och käftsmällen mot Leksand tror Malmötränaren på sitt lag inför de avslutande sju omgångarna.

– Vi ser möjigheterna och Malmö kommer att vara ett av de lag som går till förkvalserien (play off), det är jag helt övertygad om, säger Taavola.

Eric Lundin
eric.lundin@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se